keskiviikko 25. helmikuuta 2009

Ihana aurinko


Onko nyt jo kevät, kun aurinko tuntuu niin lämpimältä?

The sun is so warm and lovely!
Is it sprig already?



Punainen liivi, yksi edellisin postauksen ufoista, on edennyt niin pitkälle, että jonkinlaisen päätöksen olen pakostikin tehnyt. Ennen päätöstä minun piti kuitenkin tehdä yksi tiskirätti langasta, jonka olen saanut joskus joltain. Lanka on todennäköisesti pellavaa. Se oli noin puolentoista metrin mittaisina paloina, sellaisina joita jää, kun on kudottu kangaspuilla. Tässä tiskirätissä on solmu joka toisella rivillä. Jossain toisessa työssä solmut olisivat häiriöksi, tässä ne ovat kuin koristeita.


What to do with a half-way ready red vest? Before I made my mind, I knitted one dishcloth. The yarn is probably linen. Long time ago I got some left overs from weaving, so the yarn was in clippings of 1,5 meters. There is a knot in every other row!


Pesukoneen jäljiltä rätti tosiaan toimii, kuten rätin kuuluu.
After washing the cloth really works.

Saalistajakin on ollut tänään ahkera. Vanha herra on kärsinyt kollikissojen tyyppiviasta, virtsakivistä. Parin vuoden takaisesta leikkauksesta Saalilstaja on toipunut erinomaisesti. Ainoa murhe on se, että eläinlääkärin suosituksen mukaan kissan ei tulisi syödä mitään muuta kuin lääkeruokaa. Saalistaja on nyt viimepäivinä saanut herkkuja vähän liian usein sekä pöydästä että ulkovarastosta.


Aamun ekalta saaliilta Saalistaja söi pään. Tämän toisen saaliin Saalistaja olisi halunnut tuoda sisälle asti.
Me oltiin erimieltä.

The first catch lost it's head. Our Predator wanted to bring this second catch inside.
We did disagree.

Our Predator has cured well after his surgery two years ago. Only worry is that he should not eat anything else but medicalfood. Lately he has had bit too much yummies form the table and the outdoor storage.

sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Ufoja

Oon lukenu:
"Sysilouhien sukua".
Siksi, että olen vakaasti päättänyt saada valmiiksi yhden ufoistani,
liivin.

Vastustelen ufoon tarttumista, vaikka toisaalta olen hermostunut ja vähän äreäkin, kun mitään työtä ei ole kesken. Tarkoitan nyt sellaista työtä, joka on aktiivisesti tekeytymässä. En mitään nurkkaan unohtunutta.


Joulun tienoolla olin tohkeissani aloittanut sliparin, kun lanka ja erityisesti langan väri olivat mieleisiä. Työ jäi kuitenkin kesken, koska suunnitelma, ajatus valmiista oli keskeneräinen. Yritin sujvasti lukea yhtä aikaa neljää eri ohjetta, ja päädyin kuitenkin seuraamaan liivin alkuun tuttua villapaidan, josta kaikki alkoi, ohjetta. Olen nyt vihdoin, suunnitelmaa pitkään vaihdeltuani, päättänyt tehdä saman tyyppisen, mutta ilman hihoja. Toisaalta yhä mietin, tuleeko liivistä liian paljon villapaidan kaltainen. Työ etenee hitaasti, olisi aika jo päättää.

Mielen yhä pohtiessa vaihtoehtoja luen.
Nuortenhyllystä löytää joskus hyviä fantasiakirjoja.

I am determined to finish off one of my UFO's. There is a battle inside my head. It is just too difficult to star knitting an UFO again. On the other hand, I'm stressed and grumpy, because there is no work on the needles. I mean that kind of work that is progressing, not something that is lying in a corner.

On december I started a vest. I like the yarn and especially the color. I just stopped to knit it, because the plan wasn't ready. I tried to read 4 different patterns at the same time, and finally started to follow familiar pattern. Pattern of the sweater where all my serious knitting started. Now I have almost decided to make almost similar. On the other hand, I'm still thinking, if the vest will be too similar. Working is slow; it'd be time to decide.


Toinen ufo on ollut vireillä jo melkein vuoden. Tämän ufon suunnitelma on kunnossa, mutta näiden ympyröiden aloitus on minusta ikävää puuhaa. Tämä olisi kiva saada valmiiksi, koska tiedän, että siitä tulisi ihana..

Valmiiksi huiviksi on vielä matkaa, ohje on Joka tyypin virkkauskirjasta.

Another UFO is started an year ago. The plan is ok, but I think the beginnings of these circles are boring. I'd like to finish this scarf. I knew it would be lovely!


The third UFO has nothing to do with needlework. Ufo is a great cow, my favorite beside Uuno. They both just love being groomed.

Kolmas Ufo ei liity käsitöihin mitenkään. Ufo on hyvä typpi, jolla on luonetta. Ufo on lehmistä mun suosikki, Uunon lisäksi. Ne molemmat tykkäävät ihan älyttömästi rapsutuksesta, ja ne molemmat katselevat aina pää pitkällä, josko saisi vielä lisää rapsutusta.

Hänen nimensä on Ufo.
Her name is Ufo.

sunnuntai 15. helmikuuta 2009

Kierrekauluri


Idealistin kaulurin innoittamana minäkin tahdoin itselleni kaulurin, mutta minulla ei mielestäni ollut kaulurilangaksi sopivaa lankaa. Lankaa kyllä on monta laatikollista; Idealistin mukaan enemmän kuin tarpeeksi. Mutta ei, kaulurilankaa ei ollut, ei ainakaan mieleistä. Olin jo saanut valmiiksi Thorpeja kaksin kappalein, mutta ennen kuin ehdin edes tuskastua, oli postinkantaja tuonut laatikkoon klubilankaa Ilulta. Ajoitus oli täydellinen! Lanka vastasi täysin ajatuksiani sopivasta kaulurilangasta!



Ulkona on noin -14 pakkasta, ei paljon hymyilytä vähissä pukeissa.

Kauluri ei muuten ole helpoin mahdollinen kuvattava.
Mut tästä kaulurista tuli ihana!

Vielä samana iltana tein koetilkun ja laskelmat kauluriin, jonka ohjeeseen olin törmännyt vahingossa ravelryssä. -Joo, olen vihdoin oppinut koetilkun merkityksen: sillä säästää monta purkukertaa ja voi huoletta kokeilla, mitkä puikot sopii parhaiten lankaan ja omaan käsialaan. -Ja joo, olen hankkinut tunnukset ravelryyn, koska niin monessa blogissa kivojen ohjeiden kohdalla lukee "ravelry-linkki, vaatii tunnukset". Spiral cowlkin on sit sellanen. Idealisti-hippi onkin jo jonkin aikaa luokitellut minut "hurahtaneeksi" ja suunnitellut koodavansa joitain estoja tähän macciin, etten pääsisi minkään lankakaupan sivuille.


lanka: Ilun värjäämä puuvillasukkalanka "Nyt reppu jupiset"
puikot: 2,5 mm
ohje: Spiral Cowl

Viikonlopuna käytiin kävelyretkellä ihailemassa lähimaastoa. Kamera oli mukana. Auringosta huolimatta sormet meinasivat kuvatessa jäätyä. Talvinen maisema on vaan niin kaunis!




maanantai 9. helmikuuta 2009

Jotain pientä


Idealisti on pakkasella kietonut kaulaansa fleeceä. Se on näyttänyt hankalalle, eikä kieputukset ole kovassa menossa tahtoneet pysyä. Moottorisahalla touhutessa putoileva kaulaliina on aiheuttanut ylimääräistä sydämentykytystä ainakin sivustakatsojalle. Idealisti tarvitsee ehdottomasti kaulurin, ajattelen. "Pitää sitten olla tarpeeksi kireä kaulalta, että lumi ja viima pysyvät loitolla," Idealisti toivoo.

lanka: schoeller &stahl: cornwall
puikot: 3,5 mm
ohje: muunnelma Iisis-kaulurista

Kauluri näytti niin kätevältä, että halusin sellaisen heti itsellenikin. Oman kaulurin sijasta teinkin kaksi pipoa lukien Thorpen ohjetta. Oheiden luvussa olen yhä aloittelija. Pipon alku näytti liian hurjalta, joten lisäsin silmukoita päälaelle tutulla ja turvallisella tahdilla: yksi joka puikon lopussa.


Omasta piposta tuli kiva.



lanka: isoveli
puikot: 4 mm
ohje: muuten Thorpe, alkulisäykset joka puikon lopussa


Malli näytti sopivan myös Idealistille, joka tykkää, kun korvatkin pääsee suojaan. Ja niska. Mutta mitään pinkkiä pipoa Idealisti ei luvannut käyttää. Vähän sitä arveluttaa pelkästään tuo reunuksen väri.



lauantai 7. helmikuuta 2009

Ilveksen jäljet pihassa


Alkuviikosta pihamaalle on ilmaantunut jäljet. Ne tulevat saunan takaisesta metsiköstä. Jäljet kulkevat kasvihuoneen ja saunan välistä, kiertävät marjapensaat, jonka jälkeen jatkavat meidän kulkemissamme vanhoissa jalanjäljissä pitkin talon seinustaa. Ne kulkevat aivan ikkunan alta ja pujahtavat koiranheisi-pensaiden välistä tielle. Tiellä tassunkuvat sotkeutuvat autonjälkiin, mutta jatkuvat sitten pellolle meneviä traktorinuria pitkin. Traktorinurista jäljet kääntyvät pellon ja metsänreunan väliselle ojalle. Oja on muuten jäässä, mutta juuri jälkien kohdalla on pieni reikä, jonka jälkeen jäljet jatkuvat rapaisina kymmenisen metriä jään pinnalla ojaa pitkin.

Monet naapurit ovat kertoneet aina tasaisin väliajoin löytäneensä läheltä ilveksen jälkiä, joskus on kaivonkannelta löytynyt selvä takamuksen kuvakin.




Onneksi tämä pienempi kissapeto on ollut tuohon aikaan sisällä! Isomman pedon jälkien ilmestymisen jälkeen meidän pienempi petomme ei ole juurikaan viihtynyt ulkosalla. Sisällä nyt sitten rallitettu tavallista enemmän.




tiistai 3. helmikuuta 2009

Ystävälle

pakettiin

Hyvä ystäväni täyttää pyöreitä. Hän on ilmoittanut boikotoivansa lahjoja. Ymmärrän asian tietysti niin, että lahjoja pitää olla ja mielellään jotenkin erityisiä. Sitä paitsi en voinut jättää kesken työtä, jonka olin jo aloittanut, erityisesti ja juuri hänelle!

Maanantai aamuna, siis eilen, vein kirjeen omaan postilaatikkooni odottamaan postinkantajan tuloa. Maalla asumisessa on puolensa, posti tulee ja lähtee omasta laatikosta!


kuvausalustana valopöytä, tämä lienee huijausta


lanka: pirkanmaankotityön Ohut Pirkkalanka
puikot: 3,5 mm
Ohje: Pumpulihuivi Ullasta


Lahja on jo perillä, heti seuraavana aamuna ja ihan toisella puolella Suomea. Lahjan saaja on kehunut ja kiittänyt. Yhtään moitetta lahjaboikotin rikkomisesta ei kuulunut..

sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Taistot

Hyrr...mikä kylmyys! Ulkona on ollut -30 astetta pakkasta, emmekä ole osanneet lämmittää taloa tarpeeksi. Vaikka pinkit kädenlämmittäjät ovatkin aivan ihanat, paksut, pehmoisat ja lämpimät, ne kädessä on hankala puuhata mitään, mikä vaatii tuntumaa. Esimerkiksi juuri neulominen tuntuu tönköltä juuri tuntuman puutteen vuoksi. Tarvitsin siis kipeästi ohkaisemmat lämmittimet!

enää vain -10 astetta pakkasta ulkona



Toista rannustinta tehdessä testasin, kärsiikö tuntuma kutoessa. Ei lainkaan, oikeastaan päinvastoin, kun kädet pysyvät vähän lämpimämpinä.


Vaikka lanka on ohutta, se tuntuu tosi lämpimälle, ja ihanalle iholla. Milano Sockenwollessa on 70% villaa, 20 % silkkiä ja 10 % ramia. Nämä ovat käytössä, jo heti ekan rannustimen valmistuttua!


lanka: Milano sockenwolle
puikot: 3 mm
ohje: Taistolle Kerän kanssa -blogista


Langan tilasin Lankakamarista, jota täytyy nyt tässäkin kehua ripeästä toiminnasta. Olin kylläkin varautunut odottelemaan, kärsimättömästi, mutta kuitenkin, vastausta ja laskua ylitse itsenäisyyspäivän aaton ja pyhien. Mutta mitä vielä, sähköpostissani oli pyhienseudusta huolimatta tarvittavat viestit ja sain tilaukseni kotiin nopeammin kuin olisin uskonut!