tiistai 23. kesäkuuta 2009

Ekat

Miksi ihmeessä mun piti valita ekoihin kärjestä aloitettuihin sukkiin englannin kielinen ohje! Sukan alku meni purkuun pariinkin otteeseen, ei ihan riittänyt pelkkä ohjeen silmäily. Piti lukea. Useasti.


Nyt ihmettelen kantapäätä, oliko ihan pakko vielä lisätä silmukoitakin eri määrä kuin ohjeessa? No oli, pitäähän sitä nyt jotain haastetta olla! Eka summer of socks -projekti myöskin, vaikkakin pienellä varaslähdöllä. Virallisen päivän kunniaksi aloitin jo toisetkin sukat. Nekin alkavat kärjestä, mutta ohje on suomeksi. Tämän voisi tietenkin tulkita hankalien asioiden siirtämiseksi tulevaisuuteen.


My first toe-up socks, and first summer of socks project. Why did I have to choose a pattern in a foreign language? I had some trouble to understand only by seeing the pattern. Had to read and make the beginning again. Now I'm wondering about the heel, and why I had to make different amount of stitches than in a pattern.


Vuohet

Tarha on yhä suunnitteluasteella, ja miusta on ikävää pitää vuohia vain narun jatkona liekassa. Jos ei kävelylle ehdi metsään, niin miksei vuohia voi pitää vapaana pihassa. Eilen päästettiin Eeka vapaaksi. Se tuntui nauttivan: söi ensin paremmilta paikoita ja sitten rallitteli. Päästettiin kohta Väinöpappakin vapaaksi. Se ei ehkä ollut viisasta. Nehän juoksivat. Lujaa. Ja juoksivat, ja taas lujaa. Kiinni eivät olisi enää antaneetkaan. Mutta niillä oli kivaa! Idealisti-hippi tosin oli äkämyksissään, kun kasvimaalle ehti ilmiintyä muutamia sorkan kuvia. Onneksi oli ilta, ja vuohet seurasivat meitä vapaaehtoisesti omaan karsinaansa!


Outs, näitäkään vadelmia ei kuulemma olisi saanut syödä.

Tänään päästettiin vain Eeka vapaaksi. Kaikki meni ihan hyvin siihen asti, kunnes Idealisti alkoi huudella talon toiselta puolelta. Eekalle tuli kiire huolehtia lauma kokoon, ja lyhin matka ääntä kohti olikin sitten taas sen kasvimaan poikki. Ei kuulemma saa päästää vuohia enää vapaana juoksemaan. Idealisti on ihan nyreenä kun kasvimaan poikki on juoksenneltu.

Tätä hyppyheikkiä ei päästettykään enää Eekan kanssa samaan aikaan irti.

lauantai 20. kesäkuuta 2009

Toiset

Innostuin sukista! Piti tehdä toisetkin.
I got excited on socks! Needed to make another pair.


lanka / yarn: totinen sukkalanka Handusta
puikot / needles: 2,25 mm
ohje /pattern: Spring forward


Nämä olivat mukavan helpot ja kuviota oli koukuttava tehdä:
vielä yksi rivi, vielä yksi rivi..
This was really easy pattern.


Tykkään!
Love these!


Kuvaussää on ollu olematon, kuka nyt vesisateessa sukkasillaan hyppis.
Tänäänkin sataa.



Kolmannet ois jo puikoilla.
Tais karata homma käsistä: läksin mukaan tämmöiseen!

I got too excited: I'm in Summer of socks 2009!
The third pair is on the needles!

maanantai 15. kesäkuuta 2009

Retket

Kävelyretket lähimetsissä vuohien kanssa ovat hupia. Metsäautotie menee lähivaaralle, ja siellä voi antaa vuohien juosta vapaana.

Nehän seuraavat perässä varsin kiltisti.


Tätä tapahtuu usein.
Väinöpappa niin rohkeana uhittelee Eekalle.
Ja juoksee sitten ihmisten jalkojen taa turvaan.



Eeka alkaa päkättelemään heti, jos minä ja Idealisti kuljemme liian kauaksi toisistamme.


Eeka huolehtii aina siitä, joka jäi kauaksi laumasta, ja juoksee hurjaa vauhtia eksyneen luokse.


Meillä tarhan rakennus on yhä vaiheessa, suunnitteluvaiheessa. Mikätahansa risukehikko kun ei vuohille riitä, ne ovat liian nokkelia kiipeämään tai muuten tulemaan ylitse jopa parimetrisestä aidasta. Jos ei muuten onnistu, niin sitten vaikka käyttämällä navetan seinää ponnahduslautana. Tästä saatiin mallinäytös tuulenkaadon tykönä!


Maisemareitit valittiin tietty!

sunnuntai 7. kesäkuuta 2009

Sukkaset

On tää neuleblogi.
This is still a knitting blog.


Tein ekat sukat sitten kouluvuosien.
I did first socks since school-years.


lanka / yarn: Colinette: Jitterbug
puikot / needles: 2,5 mm
ohje / pattern: Shur'tugal

Tykkään!


Vielä on kerrottavaa meidän eläinkatraasta.

Se on taas lisääntynyt. Vuohi on laumaeläin ja tarvitsee lajitoveriensa seuraa. Niinpä viikko sitten meille saapui toinenkin vuohi. Eeka on herttainen, rauhallinen ja kiltti parivuotias kuttu. Väinöpappaa se kylläkin alkuun puski niin kovaa ja rajusti, että sivullisia hirvitti. Nyt on arvojärjestys selvitetty, eikä Eekan tarvitse kuin näyttää sarvia, Väinöpappa perääntyy tai juoksee karkuun.

Eeka

Ennen kutun tuloa Väinöpappa vähän koitti laittaa sarvia kiinni meidän tuttujen ihmisten jalkoinin. Alkuun me olimme aikas ihmeissämme. Sitten luettiin, jotta vuohi todennäköisesti kyselee pomon paikkaa. Neuvona moiseen oli ihan tylysti kaataa vuohi kyljelleen. Väinönhän sai sitten kaataa viidestä kymmeneen kertaa päivässä nurin. Eekan muutettua meille ei Väinöpappa ole enää kokeillut sarviaan meihin ihmisiin.

Within a month we have got a few domestic animals. First came a grey goat, Väinöpappa and a rooster, Sir Lancelot. Then we got 9 hens and one rooster more. A week ago our first goat got a girlfriend, Eeka.

keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Kanaset

Puhelimessahan meille oli tulossa 6 kanaa +kukko. Autosta tullessa niitä piti olla 7 kanaa ja se kukko. Myöhemmin me laskettiin kanasia. Ja laskettiin uudelleen, mutta niitä kanasia on kyllä yheksän! Ja se kukko ja meidän oma kukko, eli siis yhentoista lauma yhteensä!

Aika ihania ne ovat!
Kuuleman mukaan nämä kanaset olisivat silkkikanoja. Pienen kuvahaun perusteella nämä muistuttavat meistä enempi brahmoja?


Saalistajakin pääsi katsomaan kanasia talliin. Saalistaja olikin sitä mieltä, että pääsiskö jo ulos täältä, kun kanat nostivat korviahuumaavan metakan.


Ulos näitä ei enää vapaana uskalleta päästää. Tokana ulkoilupäivänään kanaset katosivat metikköön, jossa ihte teossa nähtiin naapurin kissan niitä koittavan saalistaa. Kanaset saatiin illalla neljässä erässä sisälle, kaikki paitsi yksi. Se yksi vietti yönsä lautakasan alla, josta me se äänien perusteella löydettiin vasta seuraavana päivänä. Mä jo melkein luulin sen kadonneen iäks, kun kanahaukkakin pyöri ahkerasti lähitienoolla. Illalla tuo liiteli ihan liiterin vieriä myöten.

Kukolle edellisen omistajan tytär oli antanut nimen: Arttu