tiistai 13. lokakuuta 2009

Talvi

Vähenevä päivänvalo ilmeisesti saa alitajunnan asennoituman talveen. En kylläkään miettinyt talvea, kun valitsin värejä paletille. Nyt kun katson, taisin taltioida paperille palan talvea.

I didn't think of winter when I was choosing the colors.

Talvi kuitenkin tulee yhtä yllättäen kuin aina ennenkin. Tänä aamuna tienoo näytti tältä, eikä lumi sulanut päivän kuluessa. Siellä on yhä yhtä valkoista. Eikai tämä vielä voi olla pysyvää, eihän?

Toissailtana meillä oli vielä syksy.

This morning it was all white. Only a night before yesterday we had an autumn.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Minulla ei ole taitoa arvioida taidetta, mutta maallikon silmiin näyttää, että ihanan rennosti ja samalla määrätietoisesti käytät sivellintä. Taulussasi on kauniita sävyjä. Sinähän olet ihan taiteilija. :)

Kauniita ovat myös kuvasi sieltä maalta. Kun tuollaisissa maisemissa on juurtunut ja varttunut, niin tuollaisiin maisemiin aina kaipaa. Saatte olla onnelliset!

Sari

ElsaIlona kirjoitti...

Aikamoinen muutos maisemassa. Tykkään kyllä alemmasta kuvasta enemmän kuin tokasta. Joo, en ole talven ystävä...

Satu kirjoitti...

Niin, vaihtuu hetkessä, täällä aamu voi olla ihan eri kuin ilta, vielä. Minä tykkään noista talven väreistä, maalauksesi näyttää upealta! Saiskos nähdä niitä lintujakin...?

Lankastia kirjoitti...

Kiitos Sari kauniista sanoistasi! Tuo kuva on kylläkin vain pieni osa koko maalauksesta, sillä koko työstä ei saanut kunnollista kuvaa.. Miusta maallikkokin osaa katsoa taidetta ihan pätevästi. Ainakin osaa sanoa, miellyttääkö jokin työ omaa silmää vaiko ei. Se sitten onkin jo eri asia, että osaa sanoa, mitä työssä muuttaisi, jotta kokonaisuus olisi toimivampi. Tämän jälkimmäisen taidon tahtoisin oppia..

Mie oon syntyjäni kaupunkilainen, ja viettänyt pitkiä aikoja metsiä näkemättä. Enää en tätä maaseudun kauneutta ja rauhaa vaihtaisi!

Kiitos ElsaIlona! Tosiaan hurja muutos. Ihan oikeesti oisin halunnut vielä katsella ruskan sävyjä ympärilläni, vaikka talvesta pidänkin..

Lankastia kirjoitti...

Kiitos Satu! Luonto muuttuu nyt niin nopeasti. En varmaankaan huomioisi ja kuvaisi näin tarkkaan muutoksia, jollen pitäisi blogia..
Maalikehutkin lämmitävät, kohtuu haasteen muuten jätit :) Sopivassa kohdassa voin ehkä.. nyt ois tarjolla puutarhaosiota, jaksolla "miten harvennat marjapensaat luonnonmukaisesti ja vaivatta"

Ninnu kirjoitti...

Hieno tuo talvinen teoksesi.