sunnuntai 6. syyskuuta 2009

Syksyllä

Metsä on kaunis!
The forest is beautiful in the autumn!
Our goats seem to enjoy the walks in the fields and forest.

Ollaan taas jatkettu retkeilyä vuohien kanssa. Kesällä retkeily oli jäähyllä, kun kotimatka talutuksessa tietä pitkin alkoi olla tuskaa. Vuohi osaa vetää kuin puskutraktori, kun sillä on kiire kotiin. Nyt kun on pellot niitetty, retkelle pääsee lähes talon takaa, ja vuohet saavat juosta koko matkan vapaana. Vähän tosin pitää varoa, kun ne leikkivät puskuleikkejä. Väinöllä on yhä paha tapa juosta ihmisten jalkojen taa turvaan.

Idealisti ajatteli ottaa keruuastiakseen muovipussin. Sieluni silmin näin, kuinka Eeka vain vähän maistaa pussia. Ottaa siis pussin kulmasta kiinni ja ihan vaan vähän ravistaa, pussi ratkeaa ja marjat sinkoavat pellolle. Nyt on reppu, ja repussa ämpäri. Ei pääse vuohet työntään nenäänsä kerättyihin marjoihin. Mutta kovasti kyllä kirittävät kerääjiä.

The Idealist was going to take a plastic bag for the rowan berries. I could imagine how Eeka just a little tastes the bag. Then just a little shakes it. And that is too much for a plastic: all the berries fly to the field. Now there is a rucksack in which is a bucket. The goats cannot put their nose to the collected berries. But there is a competition: who gets most berries!


Löytyi puolukoitakin. Ne olivat makoisia myös Eekan mielestä. Hyvä. jos omaan suuhun ehti laittaa, marjat tuppasivat katoamaan kädestä hyvin nopeasti.

We found lingonberries. They were tasty, also Eeka liked them. She ate the berries right from my hand: I had to be super quick to put some berries into my mouth.

Löydettiin myös jättimäisiä traktorin munia.
We found some giant eggs of a traktor.

Väinöpappa oli liian liikkuvainen kuvattavaksi.
Väinöpappa moved too fast in every picture.

5 kommenttia:

viipukka kirjoitti...

Vitsi nuo on kyllä hauskoja otuksia. Ei taida meidän lähiöön olla vuohilla asiaa..

Lankastia kirjoitti...

heh. voin kuvitella..autot ois mitä hauskimpia kiipeilytelineitä..vähän kumia maistettais, pölykapseleita pureksittais. Naapurit ois tosi kiitollisia!

Satu kirjoitti...

Hei siellä! Ehdit jo heti kommentoida blogiini, kiitos taasen! Olo vaatii huilia, kyllä. Niin, mulla digijärkkäri, mutta en pääse sen kanssa tarpeeksi liki kohdetta...macro olisi ihana.

Kauniita metsätunnelmia täällä ja en lakkaa hihkumasta näitä vuohia! Hassuja! Ihania!

Onnellista maanantaita sinulle! :)

Lankastia kirjoitti...

Kiitos Satu!
Joskus osuu sopivasti kohdalle :)

Oon ihan otettu, kun piipahdat täällä niin usein!

san kirjoitti...

Heippa,

Sudrana-blogissani on sulle kunniamaininta :)