torstai 29. huhtikuuta 2010

Tiput

Viime aikoina meillä on ollut ahkerassa luvussa vuonna 1937 julkaistu Siipikarjan hoidon oppikirja -niminen opus.
Kuvia on otettu paljon tai ihan liikaa, mistä seurauksena on valinnan vaikeutta.


Meidän kanat ovat olleet mahdottoman innokkaita hautojia.
Pääsiäisen mentyä tallista alkoikin kuulua piipitystä.


Kanat tosin keskeyttivät haudonnan hyysätäkseen syntyneitä, joten Idealisti toi nämä ensinnä kuoriutuneet sisälle pahvilaatikkoon, ja nosti kanasen takaisin hautomaan. Keskeytyksestä huolimatta tipuja syntyi muutama lisää, ja ne jäivät talliin emon hoidettaviksi. Tarkkaa syytä emme tiedä, ilmeisesti tietty prosentti vain kuolee, mutta veikaamme mm. liian kylmiä oloja tai sitä haudonnan keskeytymistä. Tallissa olleet tiput eivät selvinneet.Pahvilaatikossa sen sijaan on 4 touhukasta ja hurjalla vauhdilla kasvavaa tipusta. Mustia tipuja on kaksi, Taistelija ja Samurai. Kolmas tipu on keltainen, ja koska sillä on koko vartalon mittainen irokeesi, se on nimeltään Inka-Intiaani. Neljäs tipuista on keltainen, ja se on nimetty pitämänsä metelin vuoksi Piu-Piuksi. Joskus tosiaan voisi luulla, että meillä on jokin avaruushyökkäys meneillään.


Our chickens have been extremely willing to sit on eggs. Right after the Easter the first ones hatched. Of course the chickens started to babysit the chicks and left the other eggs alone in the nest. The Idealist brought the chicks in the house and lifted a chicken back to its nest. After that a couple of chicks were born and we let the chickens take care of them. Sadly those chicks didn't survive, maybe it was too cold in the barn.

Now we have 4 cheery and fast growing chicks in our house. They have been photographed a lot. Or too much I would say, it's so hard to choose.

8 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Pieniä tipuja, todella hellyyttäviä :) . Ja kuvat ovat valtavan kauniita.

Emma kirjoitti...

Oi mitä ihanaisia tipusia, ja upean tarkkoja otoksia!

viipukka kirjoitti...

Iiiih! Rakastan niitä!

Ja mies rakastaa erityisesti Samurai-tyyppiä! =D

Tess kirjoitti...

Aivan ihania tipusia ja ihan mielettömän kauniita kuvia :)

Ilona kirjoitti...

Nyt suli sydän.

Ei tässä muuta.

Outi kirjoitti...

Ihania lutusia!

Lankastia kirjoitti...

Kiitos teille kaikille!

Mietittiin, että hankittaisiin vanha television runko ja rakennettaisiin tipula television sisälle. Laitettaisiin tiputelevisio siihen kohtaan olohuonetta kuin tv kuuluisi, niin että voitaisiin katsella tipujen touhuja tästä televisiosta. Ja tietty istutettaisiin kaikki vieraatkin tiputelevison eteen sillain niinkuin ihmiset yleensä kylässä tv:n eteen istutetaan.

Ninnu kirjoitti...

Voi miten suloisia!!