keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Maan antimia

Kevät on edennyt hurjaa vauhtia, ihan erilailla kuin viime vuonna. Viime vuonna ehdin tuskastua lumeen, tänä vuonna jäin vähän lunta kaipaamaan. Viitisen viikkoa sitten meillä oli vielä komeita kinoksia pihalla, mutta nyt olemme keränneet jo monet salaatit pihasta.

This spring has been so different compared to spring the earlier year. Last year I was quite fed up with snow, this year I miss the snow. This year everything happened real fast. Only 5 weeks ago we still had snow in our garden. Now I have been already collecting salad from our garden.Tässä on ainakin:
maitohorsmaa,
poimulehteä,
voikukan lehtiä,
vuohenputkea,
viinimarjapensaan lehtiä.
On oikein maukasta,
kun lisää tilkan oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.


Talon reunustalla kasvaa herkkua!
Täällä päin on ilmeisesti tapana pitää tankoparsaa
ihan vain koristekasvina.

We are lucky:
this parsley grows behind our house!

4 kommenttia:

viipukka kirjoitti...

Whaaat? Mä haluan parsaa kans pihalle!! Näyttääkin herkuilta! <3

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos muistutuksesta ;-), että muutakin voisi kerätä lautaselle kuin ns. oikeita salaatinlehtiä. (Pitääkin kokeilla heti, kun pääsee maalle - ja ennen sitä kylvää edes tavallista salaattia parvekelaatikkoon...) Parsat ovat herkullisen näköisiä ja astianne kauniita! Ihana tuo astia parsojen alla ja oranssi lävikkö!
Sari

Ninnu kirjoitti...

Nam, parsaa ja muita herkkuja. Kotoinen tuo kukko ja kanat -kuva!

Lankastia kirjoitti...

Kiitos Viipukka, Sari ja Ninnu!

Kyllä minä suosittelen parsan kasvattamista kaikille, niin herkkua se on! Nyt tosin parsat ovat kasvaneet niin, ettei niitä enää kannata syödä: varsi on muuttunut puumaiseksi.