tiistai 23. kesäkuuta 2009

Ekat

Miksi ihmeessä mun piti valita ekoihin kärjestä aloitettuihin sukkiin englannin kielinen ohje! Sukan alku meni purkuun pariinkin otteeseen, ei ihan riittänyt pelkkä ohjeen silmäily. Piti lukea. Useasti.


Nyt ihmettelen kantapäätä, oliko ihan pakko vielä lisätä silmukoitakin eri määrä kuin ohjeessa? No oli, pitäähän sitä nyt jotain haastetta olla! Eka summer of socks -projekti myöskin, vaikkakin pienellä varaslähdöllä. Virallisen päivän kunniaksi aloitin jo toisetkin sukat. Nekin alkavat kärjestä, mutta ohje on suomeksi. Tämän voisi tietenkin tulkita hankalien asioiden siirtämiseksi tulevaisuuteen.


My first toe-up socks, and first summer of socks project. Why did I have to choose a pattern in a foreign language? I had some trouble to understand only by seeing the pattern. Had to read and make the beginning again. Now I'm wondering about the heel, and why I had to make different amount of stitches than in a pattern.


Vuohet

Tarha on yhä suunnitteluasteella, ja miusta on ikävää pitää vuohia vain narun jatkona liekassa. Jos ei kävelylle ehdi metsään, niin miksei vuohia voi pitää vapaana pihassa. Eilen päästettiin Eeka vapaaksi. Se tuntui nauttivan: söi ensin paremmilta paikoita ja sitten rallitteli. Päästettiin kohta Väinöpappakin vapaaksi. Se ei ehkä ollut viisasta. Nehän juoksivat. Lujaa. Ja juoksivat, ja taas lujaa. Kiinni eivät olisi enää antaneetkaan. Mutta niillä oli kivaa! Idealisti-hippi tosin oli äkämyksissään, kun kasvimaalle ehti ilmiintyä muutamia sorkan kuvia. Onneksi oli ilta, ja vuohet seurasivat meitä vapaaehtoisesti omaan karsinaansa!


Outs, näitäkään vadelmia ei kuulemma olisi saanut syödä.

Tänään päästettiin vain Eeka vapaaksi. Kaikki meni ihan hyvin siihen asti, kunnes Idealisti alkoi huudella talon toiselta puolelta. Eekalle tuli kiire huolehtia lauma kokoon, ja lyhin matka ääntä kohti olikin sitten taas sen kasvimaan poikki. Ei kuulemma saa päästää vuohia enää vapaana juoksemaan. Idealisti on ihan nyreenä kun kasvimaan poikki on juoksenneltu.

Tätä hyppyheikkiä ei päästettykään enää Eekan kanssa samaan aikaan irti.

2 kommenttia:

Satunkaa kirjoitti...

Ihania kuvia! Ja sinä sentään yrität suoriutua englanninkielisestä ohjeesta...minä en edes yritä! Kaunista lankaa. Ja nuo vuohet! :)

Lankastia kirjoitti...

Kiitos Satunkaa!
Joo, valitsen joskus liiankin haastavia projekteja, mutta oon tarpeeksi itsepäinen, etten helpolla annakaan periksi. Enkä tiedä, onko tämä sitten hyve vai pahe.