keskiviikko 3. kesäkuuta 2009

Kanaset

Puhelimessahan meille oli tulossa 6 kanaa +kukko. Autosta tullessa niitä piti olla 7 kanaa ja se kukko. Myöhemmin me laskettiin kanasia. Ja laskettiin uudelleen, mutta niitä kanasia on kyllä yheksän! Ja se kukko ja meidän oma kukko, eli siis yhentoista lauma yhteensä!

Aika ihania ne ovat!
Kuuleman mukaan nämä kanaset olisivat silkkikanoja. Pienen kuvahaun perusteella nämä muistuttavat meistä enempi brahmoja?


Saalistajakin pääsi katsomaan kanasia talliin. Saalistaja olikin sitä mieltä, että pääsiskö jo ulos täältä, kun kanat nostivat korviahuumaavan metakan.


Ulos näitä ei enää vapaana uskalleta päästää. Tokana ulkoilupäivänään kanaset katosivat metikköön, jossa ihte teossa nähtiin naapurin kissan niitä koittavan saalistaa. Kanaset saatiin illalla neljässä erässä sisälle, kaikki paitsi yksi. Se yksi vietti yönsä lautakasan alla, josta me se äänien perusteella löydettiin vasta seuraavana päivänä. Mä jo melkein luulin sen kadonneen iäks, kun kanahaukkakin pyöri ahkerasti lähitienoolla. Illalla tuo liiteli ihan liiterin vieriä myöten.

Kukolle edellisen omistajan tytär oli antanut nimen: Arttu

2 kommenttia:

Satunkaa kirjoitti...

On teillä siellä eläimellistä menoa!
Ihania ovat!

Lankastia kirjoitti...

Kiitti, Satunkaa!
Välillä ollaan kyllä oltu vähän ihmeissämme, kun yht'äkkiä on taloon tullut monta eläintä, ja vielä sellaisia, joista ei ennen olla pidetty huolta.