lauantai 7. helmikuuta 2009

Ilveksen jäljet pihassa


Alkuviikosta pihamaalle on ilmaantunut jäljet. Ne tulevat saunan takaisesta metsiköstä. Jäljet kulkevat kasvihuoneen ja saunan välistä, kiertävät marjapensaat, jonka jälkeen jatkavat meidän kulkemissamme vanhoissa jalanjäljissä pitkin talon seinustaa. Ne kulkevat aivan ikkunan alta ja pujahtavat koiranheisi-pensaiden välistä tielle. Tiellä tassunkuvat sotkeutuvat autonjälkiin, mutta jatkuvat sitten pellolle meneviä traktorinuria pitkin. Traktorinurista jäljet kääntyvät pellon ja metsänreunan väliselle ojalle. Oja on muuten jäässä, mutta juuri jälkien kohdalla on pieni reikä, jonka jälkeen jäljet jatkuvat rapaisina kymmenisen metriä jään pinnalla ojaa pitkin.

Monet naapurit ovat kertoneet aina tasaisin väliajoin löytäneensä läheltä ilveksen jälkiä, joskus on kaivonkannelta löytynyt selvä takamuksen kuvakin.
Onneksi tämä pienempi kissapeto on ollut tuohon aikaan sisällä! Isomman pedon jälkien ilmestymisen jälkeen meidän pienempi petomme ei ole juurikaan viihtynyt ulkosalla. Sisällä nyt sitten rallitettu tavallista enemmän.
Ei kommentteja: