keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Huivi

Helleborus on valmis! Tästä tuli ihana.

riippumatossa riippumassa


Mikä ihme siinä on, että sitä vain välttelee jotakin pientä tekemistä. Helleborus-huivi odottaa vieressä pientä korjaamista, mutta ei, se työ ei vain osu käsiin. Pitää ihan pakottaa itsensä ryhtymään työhön. Ja kas kummaa, päättelyrivi on purettu ja tehty hetkessä uudelleen. Jo korjuun alkumetreillä ihmettelen ääneen, miksi tämän aloittaminen oli niin vaikeaa. Päättely kannatti uusia: reuna lakkasi lerppumasta, ja se on siisti.

pingottumassa


Koskaan aikaisemmin en ole pingottanut mitään neuletta, mutta tämä huivi selväsikin kaipasi suoristelua. Ihmettelin, mihin neulaisin työn kiinni. Pöytälevyt ovat suoria, mutta eihän siihen neula pure. Jos pöydän päällä olisi pyyhe.. Se pyyhe pitäisi ensin olla jotekin kiinni pöytälevyssä. Tässä vaiheessa ajattelin, että kaikkein helpointa olisi lyödä työ nauloilla kiinni suoraan pöytälevyyn. Pöytä tosin voisi olla muutaman vuoden päästä vähän kärsinyt.

Onneksi sitten netissä surffatessani näin jossain kuvan, jossa neuletta neulataan pingottumaan ja sen alaustan tulkitsin sohvaksi. Varapatja, se on sopiva alusta! Ja voin unohtaa ne naulat.

lanka: 100% villalanka Sykäräisen lampolasta
puikot: 5mm
ohje: mustaa villaa -blogista


2 kommenttia:

barbro v kirjoitti...

Kiitos kommentistasi! Idea on toki vapaasti käytettävissä, joku muu sen on ennen minuakin keksinyt. Osoitteesta http://fi.wikipedia.org/wiki/Boggle löytyy pelin tarkat ohjeet ja kirjainten järjestys. Tiimalasia metsästän edelleen, kaikilla lahjansaajilla kun ei sitä ole ennestään eikä sitä myydä missään erikseen... Laitathan kuvia sitten, kun saat pelin tehtyä?

P.S. Itse pingotan yleensä maton päällä pyyheellä.

Lankastia kirjoitti...

Kiitos Barbro sekä linkistä että pingotusvinkistä! Matot tosiaan! Niiden täytyy olla tarpeeksi lähellä, jotta ne pysyvät huomaamattomina. Olohuoneessa maton väri on violetti, pitäisi olla näkyvä.