perjantai 9. tammikuuta 2009

Melkein valmis


Helleborus


Ihaillen olen katsellut pitsineuleita. Viimein päätin kokeilla sellaista itsekin. Alun hankaluuksien jälkeen tekeminen oli mukavaa. Paljastan nyt olevani aloittelija ohjeenluvussa: luulin tietysti, että jokainen ohjerivi luetaan samasta suunnasta. Kuviosta tuli hieman hassua, ja työn alku meni purkuun. Taisin minä ihan aluksi kokeilla toistaa yhdellä neulerivillä kokorivin ohjetta, enkä pelkästään mallikertaa: tulos ei oikein ollut kiva. Vihoviimein ymmärsin kokeilla lukea parittomia rivejä oikealta vasemmalle ja parillisia vasemmalta oikealle.

Huivi pitäisi vielä pingottaa, kun se tahtoo sivureunoistaan mennä rullalle. Sitä ennen päättelyrivi pitää kyllä purkaa, sillä siitä tuli aivan liian löysä. Vähän ehkä lyhyeksikin huivi jäi, kun lanka loppui. Mutta toisaalta talvi- tai syystakin alle se on juuri sopiva. Tykkään! Kuvio huivissa on kaunis, ohjeen tekijälle kaunis kiitos!


lanka: 100% villalanka Sykäräisen lampolasta
puikot: 5mm
ohje: mustaa villaa -blogista

2 kommenttia:

Terhi kirjoitti...

Oi mutta sehän näyttää tosi kivalta! Onnea ensimmäisestä pitsineuleesta, toivottavasti ohje ei tuottanut harmaita hiuksia. :-)

Terhi

Lankastia kirjoitti...

Kiitos! Olin ihan tohkeissani, kun kuvio alkoi näyttää oikealta, ja työ edistyä. Loppumetreillä hihkuin ääneen, kun ei tarvinnut lukea enää ohjettakaan!

Uusi huivi on jo aloitettu..